השעועית מש מאוד דומה לעדשים, היא מאוד נפוצה במטבחים האסייתים ותבשילים שונים. שמה הלועזי הוא Mung Beans. שעועית מש היא קטניה שמאוד קל להכין אותה והיא משמשת כמקור חלבון לצמחונים ולטבעוניים.
מהם היתרונות באכילת שעועית מש?
יתרונות בריאותיים
- חלבון – שעועית מש מהווה מקור של כמות גבוהה של חלבונים מן הצומח. שעועית מש היא מאוד נפוצה אצל אנשים הדוגלים באורח חיים צמחוני וטבעוני. בכל 100 גרם של שעועית מש נמצא כ- 24 חלבונים.
- סיבים תזונתיים – הסיבים התזונתיים הם מצרך בסיסי לכל אדם. יש כמות מינימום שעלינו לאכול ביום ורוב האוכלוסיה בישראל לא מגיעה אל הכמות הזו. הסיבים התזונתיים הנמצאים במקורות שונים, אצל השעועית מש קיימים הרבה סיבים. הסיבים תורמים למערכת החיסונית שלנו, משפרים את מערכת העיכול, מפחיתים ומאזנים סוכר וכולסטרול רע, מונעים מחלות לב ועוד…
- מעכבת הזדקנות – השעועית מש מלאה בנחושת. הנחושת יכולה "לשמור עלינו צעירים" וזאת בכך שאחד מתפקידי הנחושת הוא להפחית קמטים והזדקנות העור. אכילה יומיומית תראה לכם תוצאות בעתיד. לא רק העור שלנו הוא מה שנשאר צעיר ורענן. הנחושת תורמת גם לשיער למראה זעיר ומוסיף ברק.
- ברזל – הברזל הנמצא בשעועית מש המסייע לחמצן להגיע לכלי הדם בצורה טובה יותר ושומר על הזיכרון והחושים גם בגיל מבוגר יותר.
- סידן ונתרן – שעועית מש היא קטניה מלאה בסגולות בריאות וטובות, שניים מהן הם הסידן והנתרן. בעזרתם, השיניים נשמרות חזקות ובריאות, נמנע מחלות חניכיים וחלל הפה יהיה בריא יותר. בנוסף, הסידן המצוי בשעועית מש תורם לשמירה על בריאות העצמות וחיזוקן.
דרך הנבטה לשעועית מש
כדי שנוכל להינות מכל סגולותיה של שעועית המש ומטעמה עלינו עלינו להנביט אותה. התהליך מתבצע על ידי השרייה במים לאורך כל הלילה (כ- 10 שעות). מדי פעם סננו מים והכניסו חדשים ולאחר שעברו השעות מסננים את הנוזלים, מכסים את השעועית בנייר סופג או תחת צמר גפן לעוד מספר שעות כמו מקודם. הוסיפו טיפות מים בצורה מתונה ואיטית מדי פעם ובסופו של דבר תוכלו לראות את הנבטים היוצאים. אם אתם יודעים שלא תהיו בבית לאורך זמן ארוך יותר מזמן ההמתנה פה, הכניסו את השעועית מש למקרר, שם תהליך ההנבטה ימשיך אם כי יותר לאט. מוטב לציין, לאחר תהליך ההנבטה השעועית מש תהיה ראויה לאכילה למשך של כשבעה ימים. אחסנו אותה במקרר עם כיסוי.
תבשילים המבוססים על שעועית דש
אם החלטתם שבהחלט ראוי להכניס לתפריט היומי של את השעועית, נסו לשלב אותה במתכונים שונים. השעועית יכולה להיות המרכיב העיקרי בתבשילים כמו פירה שעועית מש, סלט שעועית עם עגבניות אפויות, שום ובצל, מוקפצים, במרק שעועית, חמין ועוד… כמו כן, אם אתם מספיק מקצועיים תוכלו להכין לחם משעועית דש או שתוכלו לרכוש בחנויות שונות את הלחם הבריא הזה.